Korjausrakentaminen

Monipuolisen uudisrakentamisen lisäksi Rakennusliike Purmonen Oy tunnetaan joustavana korjausrakentajana. Yrityksen ammattitaitoon kuuluu urakan hoitaminen mahdollisimman vähin häiriöin myös silloin, kun asiakkaan toiminta jatkuu tiloissa saneerauksen aikana. 

Tulevaisuudessa korjausrakentaminen tulee edelleen lisääntymään rakennuskannan vanhenemisen ja rakennusten talotekniikan parantamisen takia. Joskus myös vanha toimistorakennus halutaan muuttaa asunnoiksi tai tehdas toimistoiksi. Käyttötarkoitusta muuttamalla saadaan tilat kokonaan uuteen käyttöön. Useimmiten tilojen muutoksilla kuitenkin vastataan liiketoiminnassa tapahtuneisiin muutoksiin.  

Näissä Rakennusliike Purmosen ammattitaito näkyy:

Joensuun keskustassa sijaitseva Tulliportin koulu saneerattiin siten, että vanhasta rakennuksesta jätettiin vain runko jäljelle. Kalliita väliaikaistiloja ei hankittu, vaan koulua käytiin koko ajan samoissa tiloissa. Muun muassa liikuntahalli jaettiin väliseinällä luokkatiloiksi ja koulurakennuksen kerrokset osastoitiin siten, että koulua voitiin käydä toisessa kerroksessa vaikka ensimminen kerros oli ”rakennustyömaana”.

Meritaito Oy Viittatehdas, tehtaan muutos ja laajennus Joensuussa, toiminta ei keskeytynyt korjausrakentamisen aikana.

Ahlsell-hallin saneeraus ja laajennus Joensuussa, liikkeen toiminta ei keskeytynyt korjausrakentamisen aikana.